Size en uygun sosyal medya siteleri
Size en uygun sosyal medya siteleri
Sosyal medya dünyasını daha yakından tanıyacağız. Bilmeniz gereken bazı çok büyük sosyal ağların yanı sıra işletmeniz için son derece değerli olabilecek daha küçük, daha niş ağlar da bulunuyor. Bu video, sosyal medya dünyasında neler olduğunu ve içinde yer almanız gereken sosyal ağları nasıl seçebileceğinizi anlamanıza yardımcı olacak.
Sosyal medyada yer almaya başlarken, ağları farklı kategorilere ayırmak dikkatinizi odaklamanız gereken yerleri daha iyi anlamanıza yardımcı olur.
En büyük sosyal ağlardan bazılarını ele alarak başlayalım. Örneğin, Facebook, Twitter, Google+ ve Linkedin son derece büyük kitlelere sahiptir. Yalnızca Facebook’un tüm dünyada bir milyardan fazla kullanıcısı olduğunu biliyor muydunuz? Yani mevcut ve potansiyel müşterileriniz muhtemelen bu devasa ağlara üyedir. Bu nedenle, bir işletmeyseniz müşterilerinizi bulabilmek için bu büyük ölçekli ağlarda yer almayı düşünmelisiniz.
Ancak büyük ağların ötesinde, niş veya sektörel ağlar da bulabilirsiniz. Söz konusu ağlar belirli konularda hizmet verir ve daha ayrıntılı ve sektörel içerik arayan, konularında bilgili kitlelere yöneliktir. Sosyal seyahat yorumları için TripAdvisor veya restoran alanındaki Zomato gibi siteler bunlara örnektir. Farklı sektörlere özel birçok farklı site vardır. Bu nedenle işletmeniz için en önemli olanları bulmak amacıyla araştırma yapmalısınız.
Ayrıca söz konusu sitelerin üye sayısı daha az olsa da bu üyelerin tam olarak işletmenize çekmek istediğiniz türde kişiler olma ihtimali yüksektir.
Katılmak istediğiniz ağlara karar verirken dikkate almanız gereken bir başka konu ise söz konusu sosyal ağların amacıdır.
Örneğin, bazı sosyal ağlar çoğunlukla kişisel ilişkiler için kullanılır. Bazıları içerik paylaşımına daha fazla odaklanırken, diğerleri profesyonel ağ kurmak için kullanılabilir.
Bu konuya biraz daha yakından bakalım. Kişisel ağlar, kullanıcılara arkadaşları ve aileleriyle İnternet üzerinden iletişim kurma imkanı verir. Fakat bu durum, bir işletme olarak bu ağlara katılamayacağınız anlamına gelmez; insanlar her zaman ürün ve hizmetler hakkında konuşurlar. Ancak bağlama dikkat etmeniz gerekir. Yaptığınız güncellemelerin satışa yönelik değil; neşeli, ilgi çekici ve yararlı olması gerekir. Örneğin, klasik kıyafetler satan bir mağaza, güzel bir klasik el çantası taşıyan müşterisinin fotoğraflarını yayınladığında, bu fotoğraflar ağdaki kullanıcılar tarafından referans gösterilebilir veya paylaşılabilir. Böylece işletme daha fazla kişi tarafından duyulmuş olur.
İçerik paylaşımına yönelik ağlar, potansiyel müşterilere ilişkin ulaşabildikleri tüm bilgileri sunarlar: bilgiler, rakamlar, grafikler, yorumlar ve benzeri veriler. Örneğin, az önce bahsettiğimiz klasik giyim mağazası, YouTube’da “nasıl giyilir” videoları veya Pinterest’te “sokak tarzı” kıyafetler içeren hoş fotoğraflar yayınlayabilir.
Profesyonel ağlar, genellikle iş dünyasına ve ağ kurma, iş bulma veya işe alma amacına sahip kişilere yönelik olur. Burada da bağlamınızı iyi bilmeniz önemlidir: klasik tarzda kıyafetler satmaya çalışarak fazla yanıt alamazsınız fakat burada bir sonraki çalışanınızı bulabilirsiniz.
Diğer yandan, başka işletmelere satış yapan bir işletmeyseniz, ürünlerinizin ve hizmetlerinizin reklamını yapmak isteyeceğiniz yer tam olarak burası olabilir: belirli sektör veya görevlerdeki diğer profesyonellerin yer aldığı bir ağ.
Sonuç olarak, işin özü, her bir ağın ve bu ağlarda yer alan, bağlantı kurmak istediğiniz kişilerin hedeflerini anlamanızda saklıdır.
Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, YouTube ve diğer büyük ağlar birçok kullanıcıya sahiptir ve bu ağlarda birçok kişiyle karşılaşma olasılığınız yüksektir. Ancak bunun ötesinde, tam olarak yaptığınız işe yönelik ve sunduğunuz ürün ve hizmet türleriyle yakından ilgili kişilerle dolu daha küçük ağlar da bulabilirsiniz.
Kişilerin bunları nasıl kullandıklarını öğrenmek için her ağda biraz zaman geçirin. Bu sayede sohbetlere nasıl katılabileceğinizi veya ne tür içerikler paylaşabileceğinizi daha iyi anlayabilirsiniz.
Sosyal medyanın en kısa tanımını yapacak olursak ilk aklımızda gelen kavram “paylaşmak”tır. Sosyal medya, kullanan kişilerin paylaşım yapmalarına olanak sağlayan, kişisel veya kurumsal sayfalar aracılığıyla dijital içerik oluşturup, fikrinizi, olaylara bakış açınızı, düşüncelerinizi, günlük yaşamanızı, nerede olduğunuzu, fotoğraflarınızı, reklamlarınızı veya yaşadığınız önemli bir olayı çevrenizdeki insanlara ulaştırabilen online bir ağdır.
Günümüz dijital çağında birçok insan veya kurum sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır. Bu sayede bilgiye hızlı erişim kolaylaşmaktadır. Kullanıcılar içerikleri, haberleri, makaleleri, fotoğrafları haber veya blog sitelerine girmeden sosyal medya aracılığıyla görebilmekte, görüşlerini yine sosyal medya araçları ile yansıtabilmektedir.
Bizi takip edin. Facebook: Webtasarım / E-Ticaret
Maxwebtasarım.
-
Read more +
Kasım 13, 2020 By tuncay in İnternet Dünyası, Sosyal Medya
Sosyal medyada reklam vermek
-
Read more +
By tuncay in İnternet Dünyası, Sosyal Medya
Uzun vadeli sosyal medya planınız
-
Read more +
By tuncay in İnternet Dünyası, Sosyal Medya
Sosyal medyaya katılmak
-
Read more +
By tuncay in İnternet Dünyası, Sosyal Medya
Sosyal medya için hedef belirlemek
-
Read more +
By tuncay in İnternet Dünyası, Sosyal Medya
Sosyal medyayla ilgili temel bilgiler
İnternet Dünyasına Giriş
Sık Sorulan Sorular
Son Paylaşımlar
-
Sosyal medyada reklam vermek
... -
Uzun vadeli sosyal medya planınız
... -
Sosyal medyaya katılmak
... -
Sosyal medya için hedef belirlemek
... -
Sosyal medyayla ilgili temel bilgiler
... -
Mobil cihazlar için video
... -
Mobile yönelik sosyal medya kampanyaları
... -
Mobilde görüntülü reklam kampanyalar
... -
Mobil için arama kampanyaları
... -
Mobilde reklam vermeye giriş
... -
Mobil uygulamaları anlamak
... -
Mobil interneti ve mobil uygulamaları anlamak
... -
Mobil cihazların evrimi
... -
İçerik pazarlamaya giriş
... -
Çevrimiçi müşterilerinizi tanıyın
... -
Doğru içerik biçimini seçme
... -
Çevrimiçi kitleler için içerik yazma
... -
İçeriğinizin görünürlüğünü artırma
... -
İçerik pazarlamadaki başarınızı ölçme
... -
Görüntülü reklamların artı ve eksileri
...